Új kilátópont: Egy zöld parkban sétálhatunk Budapest felett

Idén májusban mi is hírt adtunk arról, hogy elkészült a Néprajzi Múzeum új épülete, amit május 23-án birtokba vehettünk. De az épület tetőkertje akkor még nem volt 100%-osan készen. Mostanra azonban a több mint 7 000 négyzetméteres terület teljesen bezöldült, elkészültek a változatos és gazdag növényvilággal beültetett ágyások, amelyek 21. századi megfogalmazásban kapcsolódnak a Liget angolparki hagyományaihoz.

A Néprajzi Múzeum új, városligeti épülete az átadás napjánForrás: MTI/Máthé Zoltán

A szabadon bejárható új park közösségi térként vár mindenkit, legmagasabb pontjai pedig egy új, városi kilátóként is felfoghatók, mivel csodás panoráma tárul innen a szemünk elé. A tetőkert csúcsairól láthatjuk a Hősök terét, a Magyar Zene Házát, a felújított Szépművészeti Múzeumot, de akár az Országházat is.

A tetőkertet a kiskorú gyermekek csak felnőtt kíséretével látogathatják. A gyermekek testi épségéért minden esetben szüleik, felnőtt kísérőik felelnek.

Néprajzi Múzeum, látképForrás: ©LIGET BUDAPEST - Palkó György/Néprajzi Múzeum/Facebook

Sportolni – különösen kerékpározni, rollerezni, motorozni, görkorcsolyázni, gördeszkázni, szánkózni - nem szabad ezen a részen, mert veszélyezteti a tetőkert használóinak épségét. A megújult Városligetben ezekre a sportokra számtalan sokkal jobb terület kínálkozik – olvasható a múzeum weboldalán.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek