Hazánk víz alatt lévő legnagyobb barlangja elevenedik meg egy új falfestményen

Háromszáz négyzetméteres víz alatti fantáziavilág elevenedik meg a Frankel Leó út 46. számú ház tűzfalán Budapesten - tájékoztatta a Színes Város Csoport az MTI-t.

A Színes Város Csoport újonnan átadott tűzfalfestménye a Molnár János-barlangnálForrás: MTI/Lakatos Péter

Az új falfestmény a fokozottan védett Molnár János barlang vizuális elemeiből építkezik, és annak rejtőzködő természeti kincseit és víz alatti fantáziavilágát jeleníti meg - olvasható a közleményben.

A munkálatok öt héten keresztül tartottak, ezalatt 330 liter festéket használtak fel a Színes Város Csoport művészei és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói. A tervezőcsapat tagja volt Kérdy Zsófia, Pilbák Petra, Pittmann Glória és Szabó Marci.

A falfestményen búvárok és strandolók láthatókForrás: MTI/Lakatos Péter

A Molnár János barlang a II. kerületben, a Budai-hegységben, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található. Magyarország víz alatt lévő legnagyobb barlangja, valamint a Budai-hegység és a főváros egyetlen, jelentős hosszban feltárt aktív hévizes barlangja.

A Frankel Leó úti épületet a MOME Média Intézet kurzus hallgatói terjesztették elő a projektre, amelynek célja egy tűzfallal rendelkező, műemléki védelem alatt álló épület megújítása, újragondolása volt. A kiválasztott épületre több vizuális projektterv készült, ezeket szakmai zsűri bírálta el: Budapest Főváros Kormányhivatalának Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának szakemberei, a kerület főépítésze, valamint a MOME tanárai - áll a közleményben.

(Második kerületi lakosként nagy öröm volt látni az utat színesítő falfestményt, ami napról napra egyre szebb lett, és egy titkos világot tárt a szemünk elé - a szerk.)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek