Újabb képek! Szurikáták a budai pihenőparkban?

Mostantól akár itt is kezdhetjük a napunkat egy kávéval vagy teával, kiélvezve az autómentességet, a napfelkelte fényeit és három szurikáta pózolását, háttérben a pesti panorámával.

Ahogy korábban írtuk, a Lánchíd felújítása miatt átmenetileg lezárták a budai alsó rakpartot az autóforgalom elől. Hogy ne csak az üres aszfalt árválkodjon itt, amíg az autóforgalom kényszerűen szünetel, egy ideiglenes köztérré, pihenőparkká változik a 1,5 kilométer hosszú szakasz, ami a Halász utca és a Döbrentei tér között húzódik.

Többek között ezek a szurikáta szobrok várják a pihenni vágyókat a budai alsó rakpartonForrás: Kaszics Bálint/Valyo, város és a folyó/Facebook

A park kialakításán már napok óta dolgoznak a Valyo, város és a folyó munkatársai. Egy tegnapi posztjukban azt írták, rengeteg árnyas ülőfelületet alakítottak ki, a fotók tanúsága szerint pedig szurikáta-szobrok is kerültek a rakpartra.

A budai pihenőpark, készülőbenForrás: Kaszics Bálint/Valyo, város és a folyó/Facebook

Emellett találhatunk a helyszínen grillezőt, rengeteg növényt és köztéri bútorokat. A parton a Facebook-esemény ígérete szerint lehet majd labdázni, napozni vagy koccintani és táncolni is. A parkot tegnap este óta használhatjuk.

Az újjáalakuló budai alsó rakpartForrás: Budapest Városháza/Facebook

A Valyo, a város és folyó Egyesület rakpartot átalakító ötlete a Budapest Tuning nevű ötletpályázat egyik nyertese volt. A pályázatot, melynek felhívásáról mi is írtunk, a Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt. írta ki különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására. 

A Budapest Tuning keretében összesen 13+1, nagyon változatos projekt valósul meg 2022. év végéig, melyekről itt olvashatsz bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek