Ezeken a helyeken találunk ivókutakat és friss vizet a fővárosban

Amint már írtuk korábban, nem igazán akar enyhülni a borzasztó hőség a fővárosban - kisebb felfrissülésektől eltekintve - ezért ha úton vagyunk, a fokozott folyadékbevitelre is oda kell figyelnünk. Ne felejtsük otthon a kulacsunkat, flakonunkat, hiszen több helyen is újra tudjuk tölteni azokat. Hogy hol, arra adunk pár tippet a Főváros honlapja segítségével.

Forrás: facebook.com/Kispest Város

A Fővárosi Vízművek többek között üzembe helyezte a rendkívüli helyzetekre kialakított vízosztó tartállyal ellátott utánfutóját, ami a mai napig, vagyis július 24. estig kint lesz a Deák Ferenc téren. Ebből a 700 literes tartályból bárki a saját kulacsába tölthet vizet.

A FŐKERT-tel közösen a már meglévő 22 ivókut mellett idén újabb 12 kutat alakítottak ki a város több pontján, így aki nem tud, vagy nem szeretne újabb és újabb palackos vizeket vásárolni, az út közben meg tudja tölteni a kulacsát. Hogy hol vannak ezek az ivókutak, azt többféleképpen is "kinyomozhatjuk". Egyrészről a BudapestGO alkalmazásban bekapcsolhatjuk a ivókút funkciót a szűrés menüpontban, vagy kattinthatunk erre a térképre, ahol mind a 34 kút helyét megnzéhetjük.

Alternatív lehetőség még, ha megnyitjuk a Közkutak.hu oldalt, ami böngészőből és applikáción keresztül is elérhető. Itt nem csupán a közkutakat és az ivócsapokat találjuk meg, de azokat az üzleteket és vendéglátóhelyeket is, melyek csatlakoztak a Refill – Töltsd újra! projekthez. Ezeken a helyeken ingyen megtöltik nekünk a vizespalackjainkat, kulacsainkat. Ne legyünk szégyenlősek bemenni!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek