Ilyen lesz Budapest új, környezettudatos parkja

Tavaszra készül el a Barát-patak és Pünkösdfürdő közötti szabadidőpark, amelynek építése július közepén kezdődött el, írja a Budapest Városháza Facebook-oldala, amely friss fotókat is megosztott az épülő parkról.

A poszt szerint a hideg téli időjárás átmenetileg lassítja a kivitelezést, de mire a jó idő és a tavaszi napsütés megérkezik, használatra készen fog állni a 7 hektáros pihenőpark. A környzetettudatos, Duna mellett épülő park egyszerre lesz az állat- és növényvilágé és a pihenni vagy sportolni vágyó embereké. Lesz közvécé, napvitorlás játszótér, esőbeálló és kerékpáros pihenő is, hiszen a terület az Eurovelo része. Egy integrált parkrészen a kutyások szabadon engedhetik majd a kedvenceiket. Még hátra van az információs és irányítótáblák felhelyezése, épülnek az egyedi fából készült különleges formavilágú esőbeállók, illemhelyet és parti őrséget szolgáló építmények. A közmű-bekötések is zajlanak.

A biztonságos használathoz nélkülözhetetlen befejező festési, szerelési munkákkal még várják a melegebb napokat. A kertészeti munkák nagy része megtörtént, a sokezer növényből azonban még néhány fa, cserje, évelő és vadvirágmag még elültetésre vár. A tervezők olyan növényzetet választottak, amely a honos társulásokhoz közeli, biodiverz, ellenállóbb a klímakihívásoknak, így fenntarthatóbb.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek