Kelenföldön épülhet a legújabb Duna-parti sétány

Alighogy a gyalogosok birtokba vehették az Antall József rakpartot a Parlament és a Margit híd között,  új Duna-parti sétány tervezésére írt ki pályázatot a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), olvastuk a pestbuda.hu-n.

A sétány áthalad az Árasztó úton, ahol nemrég új közteret hoztak létre a Duna-partonForrás: Valyo, város és a folyó/Facebook

Ezúttal Buda déli partszakaszán, a XI. kerületben terveznek egybefüggő sétányt kialakítani a gyalogosok és kerékpárosok számára. A tervezett sétány az Öböl utcánál kezdődik, majd 3600 méter hosszan halad dél felé. A Galvani utcánál csatlakozik a tervezés alatt álló új Duna-híd budai hídfőjéhez, majd egy új híddal átszeli a Keserű-ért, ezt követően pedig csatlakozik az Árasztó úthoz. Végighalad az Árasztó út nyomvonalán, és a Hosszúréti-patakon át vezeti el a kerékpáros és gyalogos forgalmat a kerülethatárig.

A leendő sétány 20-30 méter szélességű lesz, és magában foglal egy lineáris zöldinfrastruktúrát, amely szélességéből adódóan többféle rekreációs használatra is alkalmas lesz. A nyertes feladata az is, hogy az új Duna-hídhoz illessze majd a sétányt adott csatlakozási pontokon.

A közbeszerzési értesítő szerint a BFK lakossági fórumokat, tájékoztató eseményeket, workshopokat tervez, hogy a környéken élők igényeit felmérje és beillessze a tervekbe. A pályázatok leadási határideje február 22.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek