Megnyílt Budapest legújabb, zöld közparkja

"Birtokba vehető Budapest legújabb zöld parkja, készen vagyunk az első ütemmel. A Puskás Aréna környezete teljesen újjászületett!" – írja Facebook-oldalán Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

A bejegyzésből kiderül, hogy a park területe több mint 100 000 négyzetméter, tervezésekor és kialakításakor igyekeztek minden látogatói célcsoportra gondolni, köztük a négylábúakra is. A több ütemben fejlesztett parkba két rekortán futókört terveztek, több játszóteret mászóparkkal együtt kicsiknek és a nagyoknak, "rengeteg új zöldfelületet, sok-sok új fát és szökőkutat". 

Mindemellett sétányokat alakítottak ki díszkivilágítással, van pihenődomb, a sportosabb parklátogatóknak fitness és street workout park, az extrém sport rajongóinak egy skate park, de építettek mosdókat, és a parkot ingyen wifivel szerelték fel. Néhány nap múlva megnyílhatnak a büfék is.

A fejlesztés következő ütemében, a június 11-én kezdődő Labdarúgó-Európa-bajnokság után azonban már a kosárlabda pályákat, a kézilabda pályát, illetve a görhoki és mini labdarúgó pályák mellett a pingpongasztalokat és a teqball részleget is lehet majd használni.

A BOK sportcsarnok parkolója és környezete is teljesen átalakult, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok előtti terület díszburkolatot kapott. "Sikerült megmenteni és megújítani a dromoszt, az ikonikus szoborsort is. Nemcsak egy új park jött létre, hanem ez egyben Budapest legújabb rendezvényhelyszíne is. A terület alkalmas koncertek megrendezésére is, óriáskivetítőkön nézhetünk meccseket, fesztiválokra is jöhetünk majd ide" – teszi hozzá Facebook-videójában Fürjes Balázs. 

A park reggel 6 és este 10 között tart majd nyitva, a hivatalos átadót május 6-án, csütörtökön tartják, de a kapukat már kitárták, bárki látogathatja. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek