Pihenőszigetként, találkahelyként adtak át egy új közteret Zuglóban

Hivatalosan is átadták a Varsó utca – Thököly út sarkán épített új teret a XIV. kerületben. A Zöld Zugló program keretében megvalósult 1000 négyzetméteres terület zöldfelülete a korábbinál két és félszer nagyobb – olvasható a kerületi örkormányzat weboldalán.

Az átadón Horváth Csaba polgármester beszédében kiemelte: fél évvel ezelőtt a Varsó utca Thököly úti végénél még nem volt tér, a területet egy széles járda és parkoló autók foglalták el. Az új tér ritkaságszámba megy, mert megépítésével a gyalogosok számára foglaltak vissza területet az autósoktól". A polgármester reményét fejezte ki, hogy az emberek az új közterületet hamar megszeretik, és a Bosnyák térhez, az Örs vezér teréhez, vagy éppen a Hősök teréhez hasonlóan a zuglóiak és az idelátogatók kedvenc találkozóhelye lesz.

A Zuglo.hu Facebook-oldalán a kommentelők által csak "piros sajtreszelőkként" emlegetett perforált lemezeken egyszer talán zöld növényzet burjánzik majd gazdagonForrás: Zuglo.hu

A téren zajló munkálatok során a meglévő aszfaltburkolatot nagyméretű gránit térkőre cserélték, illetve fa ülőfelületű betonpadokat és ülőkockákat helyeztek ki a pihenni vágyóknak. Ezeket a pihenőhelyeket vizuálisan nagyméretű, egyedi kialakítású, áttört fémpanelek választják el a forgalmas közlekedési csomóponttól. Emellett a térre új kandeláberek, hulladékgyűjtők és kerékpártámaszok kerültek, a meglévő fasor megtartása mellett többszintű növényfelületet alakítottak ki, és hamarosan egy ivókút is működik majd.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek