Zegzugos pincesétával és új kiállítással éled fel a budai Vár

  Május 4-étől újraindul a kulturális pezsgés a budai Várban, a látogatók a jól ismert programok mellett új kiállítást fedezhetnek fel, és a föld alatt is kalandozhatnak egy különleges új sétán - olvasható a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldalán.

  Forrás: Karasz/facebook.com/nemzetihauszmannprogram

  Izgalmas tárlat mutatja be a századfordulós és a mai Budavári Palotanegyedet. A Hauszmann-sztori kiállítás a Budavári Palota A épületében látogatható ingyenesen, keretében multimédiás technológia segítségével elevenedik meg a városrész fénykora, amikor a dualizmus időszakában Hauszmann Alajos építész újraálmodta a Királyi Palotát és környezetét. A fénykor mellett ugyanakkor bemutatják a világháborús pusztításokat és az azt követő időszak rombolásait is, emellett a budai Vár mostani fejlesztései is terítékre kerülnek. A kiállítás keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig látogatható, a nyitvatartási napokon ingyenes tárlatvezetés indul 13 és 15 órakor.

  Május első hetében indulnak újra a népszerű Budai Várséták is. A Hájim öröksége vezetett élménytúra a Várhegy zegzugos pincerendszerébe kalauzolja a látogatókat, megidézi a középkori zsidónegyed életét, és bemutatja Magyarország legrégebbi zsidó rituális fürdőjét is. Jegyet foglalni ezen az oldalon lehet, 4000 forintos áron.

  Forrás: Karasz/facebook.com/nemzetihauszmannprogram

  Ismét felkereshető lesz a Várkert Bazárban az Új világ született című történelmi kiállítás, amely átfogó kísérletet tesz arra, hogy új szempontok alapján, élményszerű hitelességgel mutassa be az első világháborút és a nyomában felfordult társadalmakat. A Terror Háza Múzeum tárlata keddtől vasárnapig 10-18 óra között látogatható, tárlatvezetés előre egyeztetett időpontban igényelhető. A Várkert Bazár déli panorámateraszán június végéig a szecesszió plakátművészetével lehet találkozni: Faragó Géza művészi plakátjai közt sétálva a különleges panoráma is megcsodálható.

  A programokat, kiállításokat és vezetett sétákat a hatályos rendelet alapján 18 év felett védettségi és személyi igazolvány együttes bemutatásával lehet látogatni, a 18 év alatti hozzátartozók mentesülnek ez alól. Mindenkitől kérik a programokon az érvényes járványügyi szabályok betartását.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!