Izgalmas sétákkal és kiállításokkal éledt fel a Budavári Palotanegyed

Májusban indult újra a kulturális pezsgés a budai Várban, és a látogatók a jól ismert programok mellett új kiállítást fedezhetnek fel, és különleges sétákon ismerhetik meg a hely gazdag történetét - olvasható a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldalán.

Forrás: Karasz/facebook.com/nemzetihauszmannprogram

Izgalmas tárlat mutatja be a századfordulós és a mai Budavári Palotanegyedet. A Hauszmann-sztori kiállítás a Budavári Palota A épületében látogatható ingyenesen, keretében multimédiás technológia segítségével elevenedik meg a városrész fénykora, amikor a dualizmus időszakában Hauszmann Alajos építész újraálmodta a Királyi Palotát és környezetét. A fénykor mellett ugyanakkor bemutatják a világháborús pusztításokat és az azt követő időszak rombolásait is, emellett a budai Vár mostani fejlesztései is terítékre kerülnek. A kiállítás keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig látogatható, a nyitvatartási napokon ingyenes tárlatvezetés indul 13 és 15 órakor.

Újraindultak a népszerű Budai Várséták is, ahol többek között Erzsébet királyné és József nádor nyomába eredhetünk, és megismerhetjük a hely világhírű látnivalóit. Jegyet foglalni ezen az oldalon lehet.

Forrás: Karasz/facebook.com/nemzetihauszmannprogram

Ismét felkereshető lesz a Várkert Bazárban az Új világ született című történelmi kiállítás, amely átfogó kísérletet tesz arra, hogy új szempontok alapján, élményszerű hitelességgel mutassa be az első világháborút és a nyomában felfordult társadalmakat. A Terror Háza Múzeum tárlata keddtől vasárnapig 10-18 óra között látogatható, tárlatvezetés előre egyeztetett időpontban igényelhető. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek