Sisi-kiállítást visz Szegedre az újranyitás

  Már zajlanak az előkészületek a Móra Ferenc Múzeumban, és szervezik a nagyszabású Sisi-kiállítást is. A Fekete házban a kiállításépítést követően a legendás divattervező, Rotschild Klára életéről nyílik tárlat. Május 7-én elsőként a megújult Vármúzeum nyílhat majd meg, a Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház pedig - ha minden a tervek szerint alakul - akkor a Múzeumok Éjszakáján fogadhatja az első látogatókat.

  Forrás: Móra Ferenc Múzeum / Press

  A tervezett Sisi-kiállításon olyan nemzetközi jelentőségű kollekciót mutatnak be, melynek tárgyegyüttese legutóbb Kínában járt – olvasható a sajtóközleményben. A látogatók az eredeti, Sisihez köthető műtárgyak segítségével ismerhetik meg a magyarok királynéjának izgalmas, szenvedélyes és egyben tragikus életét.

  A készülő kiállításban külön blokkok szólnak majd a Sisi elleni merényletről; a gyönyörű királyné titokzatos arcáról; a kedvteléseiről, a sportszokásairól, magyarországi kedvelt tartózkodási helyeiről; az impozáns 1867-es koronázási szertartásról, az Erzsébet királynéhoz közel álló személyekről, barátairól, közöttük a legendás Andrássy Gyuláról is.

  A Fekete házban pedig Rotschild Klára divattervező életútját ismerhetik majd meg a látogatók. Rotschild Klára gondolta ki egykoron Horthy Miklós menyének esküvői ruhakölteményét, de tervezett ruhát Kádár János és a jugoszláv kommunista diktátor, Tito feleségének is.

  Az újranyitás pontos menetrendjét, időpontjait, a múzeumlátogatásra vonatkozó egyéb fontos tudnivalókat a Móra Ferenc Múzeum honlapján és Facebook-oldalán követhetik figyelemmel az érdeklődők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek