Vezetett sétán tárulnak fel a Múzeumkert rejtett titkai

A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is. Mind a Magyar Nemzeti Múzeum, mind a Múzeumkert életére is tragikusan hatottak 1956 őszének történései, ugyanis a Magyar Rádió épületének közelsége miatt az épület már október 23-tól az események középpontjába került.

Forrás: https://www.facebook.com/events/497661181652894

A hétvégén, szombaton és vasárnap 10 és 14 órától szakmai vezetéses sétával várja a múzeum a látogatókat, melynek során feltárulnak a múzeumkert rejtett titkai és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik az érdeklődők. Természetesen a Múzeumkert múltjának más rétegeire, dimenzióira is fény derül a séta során.

A találkozó az Arany János-szobornál lesz, a változékony időjárás okozta programváltozással kapcsolatban a múzeum arra kéri az érdeklődőket, hogy figyeljék a regisztráció során megadott e-mail fiókjukat. Jegyet venni csak online lehet teljes áron 2500, diák- illetve nyugdíjas kedvezménnyel 1000 forintért, a családi jegy 6200 forintba kerül. Érdeklődni a tarlatv@mnm.hu e-mail címen lehet. Bővebb információk a múzeum honlapján találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek