Látták már a Citadellát úgy, ahogyan csak madarak láthatják? Nézzék ezt a drónvideót!

  Egészen különleges légifelvételeket közölt Facebook-oldalán a Nemzeti Hauszmann Program, amely a megújuló Citadelláról készített drónvideóban végigrepíti a nézőt a hosszú évek óta elhanyagolt erődön, miközben megmutatja a lepusztult ágyútorony belsejét is.

  A bejegyzés szerint 2022-re felújítják a Citadella falait és belső udvarát, ahol "egy gyönyörű és otthonos" közparkot alakítanak ki, 2023-ra pedig egy "hiánypótló", a magyarság szabadságküzdelmeire emlékeztető kiállítást hoznak létre az ágyútoronyban, a Szabadság Bástyája címmel. 

  "A felújítással sok évtizedes adósságot törleszt az ország, hiszen Budapest turisztikailag kiemelt, legszebb panorámájú pontján ma a világörökségi helyszínhez méltatlan állapotok uralkodnak" – fogalmaz közleményében a Citadellát kezelő Várkapitányság.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!