Múzeumot és közparkot is terveznek a Gellért-hegy tetejére

  A Várkapitányság közleménye szerint hosszú évtizedek után végre megújul a Citadella erőd és környezete. A beruházás keretében a Gellért-hegy tetejére terveznek egy, a magyarság szabadságküzdelmeire emlékező, hiánypótló múzeumot és egy közparkot is. Az első ütemben azonban, mely a tervek szerint 2022-ig tart, a Citadella erőd és közvetlen környezetének rehabilitációjára koncentrálnak majd a munkálatok.

  Forrás: Adam Hornyak / Unsplash

  A cél, hogy a hosszú évtizedekig méltatlanul mellőzött, gazdátlan és elhanyagolt történelmi erőd sokakat vonzó, élményeket nyújtó találkozási ponttá váljon - írták az MTI hírében.

  Az állapotfelmérési, régészeti és tervezési munkák után kezdődik majd el a Citadella belső udvarának felújítása és a külső falak rekonstrukciója. A terület megújításának második ütemében, 2023-ig valósul meg a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató állandó kiállítás. A Szabadság-szobor közelében megnyíló új, 21. századi kulturális intézmény tervezése hamarosan megkezdődik, az előkészítő munkát történészekből és szakértőkből álló testület is segíti.

  A fejlesztések révén létrejövő kiállítással, a korszerű közösségi terekkel, az új zöldfelületekkel és a kényelmet szolgáló infrastruktúra kialakításával az a cél, hogy a látogatók hosszabb és tartalmasabb időt tölthessenek el ezen az egyedi helyszínen, illetve, hogy kulturált körülmények között tekinthessenek meg egy izgalmas kiállítást, és élvezhessék a páratlan budapesti panorámát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek