Hatalmas parkot építenek a 13. kerületben

Az idei év egyik legfontosabb önkormányzati fejlesztése a XIII. kerületben a Vizafogó park kialakítása. Egy teljesen új park épül összesen 9300 négyzetméteren. A beruházás megvalósításának központi eleme az „ökopark" jellegű kialakítás, a természetes felületképzés, a klímavédelem és a fenntarthatóság – írja Puchner Gábor, a kerület alpolgármestere a Facebookon.

Generáltervező / Tájépítész tervező: Objekt Tájépítész Iroda, Építész tervező: Archikon Architects, Tájépítészeti látványtervezés: Liliya Stoeva / Orosz ÁdámForrás: Puchner Gábor/Facebook

Az építészek karakteres közparkot terveztek, sok zöldfelülettel, nagy lombtömegű fákkal és pihenő padokkal. A park központjában mesterséges tó, mellette egy köztéri műalkotás kap majd helyet.

Az öntözésről, locsolásról több fúrt talajvízkutas, automata esőérzékelős rendszerrel fognak gondoskodni. Vízáteresztő burkolatokat alkalmaznak az esővíz megkötésére. A parkot a mai kor energiaszemléletének megfelelően alacsony energiafogyasztású LED világítással tervezik megvalósítani. A parkban 55 db többször előnevelt, 45/50 cm törzskörméretű fát, valamint 9500 évelő növényt ültetnek majd el.

A poszt hozzászólói között sokan örömmel vették a hírt, hogy a panelházak közé ilyen üde, zöld területet telepítenek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek