Egy bájos kismalac szeretne bejutni az épülő Néprajzi Múzeumba

Tavaly ilyenkor mi is bemutattuk cikkünkben azt az animációs kisfilmet, amely a Városligetben épülő Néprajzi Múzeum új, csodálatos épületéről készült, idén augusztusban pedig arról számoltunk be, hogy bárki pályázhatott az intézmény új arculatának megtervezésében. A múzeum most alakítja ki gyermek- és ifjúsági kiállítását, ebben pedig a gyerekek segítségét kéri, akik Herold malacnak segíthetnek bejutni az új múzeumba, hogy ő is kiállítási tárgy lehessen 2022-ben, amikor várhatóan átadják az épületet.

A megújult Néprajzi Múzeumban olyan új kiállításokkal várják majd a látogatókat, mint az egyedülálló gyermek- és ifjúsági kiállítás. A tárlat tartalmi alakításában nagy szerepet kapnak a leendő látogatók, akiknek a kiállítással kapcsolatos döntésekre is jelentős hatásuk lesz. Az indító kampányban egy tárgy történetét keresik. Herold, a malacfigura nagyon szeretne bejutni a múzeumba, azonban ahhoz, hogy ő is kiállítási tárgy lehessen, történetre van szüksége. A látogatók segítségét abban kérik, hogy találják ki és meséljék el Herold lehetséges történeteit.

Ő Herold, akiről még egyelőre nem sokat tudunk, de a gyerekek segíthetnek kitalálni a történetétForrás: youtube.com

Miért akarhatott Herold a múzeumba kerülni? Miért hiányzik az egyik füle? Mikor születhetett? Ki volt a gazdája? Milyen képességei lehetnek? Milyen kalandokba keveredhetett? a gyererkek elmesélhetik, leírhatják, lerajzolhatják vagy lerajzolhatják, lefesthetik Herold történetét, majd egy gyors regisztrációt követően ide kattintva feltölthetik a weboldalra. Műfaji megkötés nincs, rajzok, festmények, dalok, versek, novellák, mesék is érkezhetnek, melyeknek beküldési határideje december 31.

 Az első száz feltöltőt páros belépővel jutalmazzák, amivel meglátogathatják a 2022-ben megnyíló új kiállításukat, viszontláthatják alkotásaikat és Heroldot is – olvasható a Néprajzi Múzeum gyermek- és ifjúsági állandó kiállításának Facebook oldalán és a weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek