Lépjen be virtuálisan a Néprajzi Múzeum új épületébe

Animációs kisfilm készült a Néprajzi Múzeum új épületéről, melyben a virtuális épületmodell mellett 3D szkennelt műtárgyak és drónfelvételek is láthatók - adja hírül a múzeum Facebook-oldala. A Néprajzi Múzeum a Liget Budapest Projekt keretében 34 ezer négyzetméteres épületben kap új és végleges otthont a Városligetben, ahol 1896-ban – a millenniumi kiállításon – először mutatkozott be a nagyközönségnek  - olvasható a ligetbudapest.hu oldalán.

Forrás: neprajz.hu

A Néprajzi Múzeum 1872 óta gyűjti, óvja és közvetíti a magyar, az európai és az Európán kívüli közösségek hagyományos és modern kulturális emlékeit, tárgyak, képek, szövegek, hangok formájában. A Kárpát-medencéből és a világ minden tájáról származó, mára 250 ezer darabot számláló kollekció sokat vándorolt alapítása óta, utolsó helyén, a valamikori Kúria Kossuth-téri épületében is súlyos helyhiánnyal és a lehetőségek szűkösségével küzdött.

A nemzetközi építészeti tervpályázaton győztes magyar NAPUR Architect építésziroda által a korábban parkolónak használt Ötvenhatosok terére tervezett új épület egyszerre veszi figyelembe a park adottságait, valamint a környező városi szövet kapcsolódásait, illetve íves formája lehetővé teszi, hogy kapuként és átjáróként is fontos szerepet töltsön be a város és a park közötti kapcsolat megteremtésében. Az új épület tervrajzán 250 mérnök dolgozott, Ferencz Marcel vezető tervező irányításával.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek