Elindult a Magyar Fantasy Múzeum, ahol még a Seuso-kincseknek is varázsereje van

"Lépj be velünk az online térben megnyílt Magyar Fantasy Múzeumba, hogy ezúttal a varázslat, a természetfölötti erők nézőpontjából vizsgáld meg a Nemzeti Múzeum tárgyait. A Magyar Fantasy Múzeum fellebbenti a fátylat a vitrinek mögött őrzött mágiáról egy híres varázstárgy és egy múzeumi tárgy párhuzamba állításával" – így csalogatja látogatóit online kiállítási terébe a Magyar Nemzeti Múzeum, amelynek Tudásközvetítő Főosztálya ezúttal a fantázia birodalmának leghíresebb képviselőit hívja segítségül, hogy a valódi világ igazi tárgyainak hiteles történeteiről mesélhessen.

Ebben a múzeumban minden héten másfajta varázslatos világot tárnak a vendégek elé, minden nap más-más tárggyal és más-más mágikus univerzum szereplőjével. Ha eddig bárki is úgy gondolta volna, hogy Erkel Ferenc karmesteri pálcájának, II. Ulászló díszpallosának, vagy a Seuso-kincsnek nincs varázsereje, most garantáltan meg fog változni a véleménye – ígérik a szervezők, akik a Magyar Nemzeti Múzeum Instagram-oldalán mutatják be folyamatosan az intézmény rejtélyes tárgyait.

A kezdeményezéhez Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményeként működő Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár is csatlakozott, hiszen nagyobb számban őriz olyan dokumentumokat és „mágikus" tárgyakat, amelyek közvetlenül kapcsolódnak az alkímiához, a „varázsláshoz", az ősi és népi hiedelmekhez. A Magyar Fantasy Múzeum virtuális gyűjteményét részben ezekből válogatva, részben távolabbi asszociációk mentén, a múzeum anyagának sokszínűségét bemutatva választja ki.

Címlapfotó: Farkas Balázs / Magyar Nemzeti Múzeum

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek