Új arculatot kap a költöző Néprajzi Múzeum

A várhatóan 2022-ben új épületbe költöző Néprajzi Múzeumra teljes megújulás vár a közeljövőben. A múzeum 1973 óta üzemel a korábbi Igazságügyi Palotában, de a tervek szerint 2022-től már a Városligetbe tervezett új, mind szakmai, mind látogatói szempontból az intézmény igényeire szabott épületben lesz látható a gyűjtemény. Ám a múzeum még ez előtt új arculatot is kap.

Az intézmény honlapján közétett közlemény szerint az arculat megújítására kiírt pályázatra a pályamunkák beérkezésének határideje október 26., az eredményhirdetést pedig november 12-én tartják.

Az új Néprajzi Múzeum látványterveForrás: facebook / Liget Budapest.

A pályázóknak logót, névjegykártyát, levélpapírt, sőt, a honlap leendő arculatát is meg kell tervezniük, az arculatnak pedig tükröznie kell az intézmény 1872 óta tartó munkásságának szellemiségét. A terveknek a Néprajzi Múzeum honlapján megjelentek szerint reflektálni kell a Néprajzi Múzeum által képviselt értékekre, a magyar és nemzetközi etnográfiai gyűjteményeire és azok sokszínűségére, az általuk képviselt tudásra és megszerezhető élményre. A nyertes pályázó 300 ezer forint jutalomban részesül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek