Ide induljanak, ha az augusztus 20-i hosszú hétvégén Budapesten ragadtak

A hosszú hétvége nagyon sok mindenről szólhat. Egy jól megérdemelt, hosszúra nyújtott alvásról, kutyasétáltatásról a parkban, amit nem zavara meg semmilyen sürgős telefonhívás, vagy egy élményfürdős napról a gyerekekkel és a barátokkal; és persze egy jó grillezésről sem szabad megfeledkezni, mert az is a hosszú hétvégék velejárója. Egy pár napos kiruccanás is belefér ilyenkor Hévíz irányába, vagy a Balatonra; de ha Budapesten ragadtak akkor is van mivel kimaxolni az elkövetkező négy napot: az éjszakai piacoktól kezdve a stílusos brunch-okon át a lovag képzőig, mindenféle programot szerveznek a fővárosban. Ezekből gyűjtöttünk össze párat.

A Belvárosi Éjszakai Piacot, ami rendhagyó módon, most augusztus 20-án csütörtökön is megnyitja kapuit, egy különleges helyszínen találják majd, a Rákóczi út és az Alsó erdősor utca sarkán álló volt OTTHON Áruház épületében. A piacnap 16 órakor kezdődik és éjjel 1 óráig tartanak nyitva az árusok. A három szintes csarnokban találnak termelői sajtokat, húsárut és zöldségeket is.

Forrás: Shutterstock.com

A Mesterségek Rendhagyó Ünnepét augusztus 20.-23. között rendezik meg az Oroszlános Udvarban és a Budavári Palotában. Augusztus 20-án 16 órakor kezdődnek a színpadi programok. Először „FolkTrend!" a hagyomány a régi, a stílus új" címmel divatbemutatót láthatunk a hagyományok jegyében, majd 18 órától az Örökség Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület programjai kezdődnek, a napot pedig az Örökség Gála zárja 20 órától.

Induljunk útnak gyerekekkel és lángos-imádókkal

Oldalunkon korábban már írtunk arról, hogy nehéz annál jobb programot találni, mint a szabadtéri lángos- és palacsintaevés. Augusztus 22-én szombaton mindkét lehetőségnek hódolhatnak majd, mivel a Budai Szabadtéri Színház, ami a Csillebérci Gyermektábor területén üzemel, Lángos és Palacsinta Fesztivált hirdetett. 

A szentendrei Skanzenben is lesznek jó programok a hosszú hétvégén. A szervezők idén a Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódóankét teljes napot a játékoknak szentelnek a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. Ha augusztus 20. és 21-én kilátogatnak a skanzenbe találkozhatnak vándormuzsikusokkal, új "élő történelem" karakterekkel és pecsét gyűjtő túrára is benevezhetnek.

Csütörtöktől kezdetét veszi a kalandForrás: F Exhibition

A Vajdahunyadvárban is augusztus 20-án nyílik meg az a kiállítás és kalandjáték, ami a Legendás Lovagkor – Az apród titkos küldetése címre hallgat. Így ha a család a fővárosban ragadt a hétvégére, akkor a hűs várfalak között képzeletbeli, középkori világba csöppenhetnek, ahol kicsik és nagyok is próbára tehetik bátorságukat és tudásukat. A kiállítás és kalandjáték november 1-ig látogatható.

Töltődjünk fel stílusosan

A legtöbb rooftop bár - melyeket összegyűjtöttük egy korábbi cikkünkben - készül augusztus 20-i és hétvégi programokkal. Lesz Secret Garden bulisorozat az egyik legpörgősebb rooftop bárban a 360-ban, Long Weekend at the TOP tapas-vacsora a Toprum asztalain, valamint ünnepi Sunset & Cocktail a Duna korzó fölött a Liz and Chain Sky Lounge-ban.

Forrás: 360 Bar / Facebook.com

A felhők feletti izgalmak előtt, a Duna mellett is kezdhetjük a reggelt, méghozzá egy hosszúra nyújtott stílusos brunch-al, amire a Felix Kitchen&Bar invitálja a vendégeket. A Felix Brunch Long Weekend Special négy napja alatt kóstolhatunk klasszikus reggeliket és tartalmas ebéd fogásokat, hűs italokat és könnyed desszerteket is. Az élőzenés brunch-ra augusztus 20-tól 23-ig várják a vendégeket, 9:30 és 16 óra között.

Kulturális zárásként pedig a Ludwig Múzeum újranyitását ajánlanánk a figyelmükbe. A múzeum több hónapnyi zárvatartás után augusztus 20-án nyit ki újra, és ezen a napon ingyenesen látogatható lesz. Az érdeklődők megnézhetik a járványra reflektáló Időgép című tárlatot, majd szeptember 4-től az Egyensúlyban című kiállítást, október 10-től pedig a BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve című tárlatot.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek