Éjszakai teljesítménytúrára várnak minden kalandort a Gyermekvasút nyomában

Ez az túra immár az ötvenedik alkalom, amikor az éj leple alatt teljesíteni lehet a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút mentén haladó közkedvelt távot. A kalandorok augusztus 19-én, 19 óra és 21 óra között vághatnak neki a „Gyermekvasút nyomában" 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrának - olvasható a MÁV Csoport sajtóközleményében és oldalán.

50. alkalommal rendezik meg a teljesítménytúrátForrás: Gyermekvasút

Aki tehát még nem szervezett magának programot szerda estére, és kedveli a rendhagyó gyalogtúrákat, az 19 és 21 óra között a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt megkezdheti az éjszakai sétát. Nevezni a rajtnál lehet és a túra szintideje hét órára van betervezve.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait. A kitartó résztvevőket éjszakai különvonattal hozzák  vissza a célból, a Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe.

A „Gyermekvasút nyomában" teljesítménytúrát először 1996-ban rendezték meg, azóta minden évben március 15-én nappal, augusztus 19-én pedig éjszaka lehet gyalogosan felfedezni a kisvasút környékét a szervezett túra keretében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek