Itt egy képzeletbeli, középkori tájon tehetik próbára a bátorságukat, a tudásukat és az érzékeiket

LEGENDÁS LOVAGKOR – AZ APRÓD TITKOS KÜLDETÉSE címmel 2020. augusztus 20. és január 2. között különleges kiállítás és kalandjáték részesei lehetnek a Vajdahunyadvárban. A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, középkori tájra érkeznek, ahol bátorságukat, tudásukat és érzékeiket próbára téve lovagi küldetés részesei lehetnek.

Csütörtöktől kezdetét veszi a kalandForrás: F Exhibition

Morcos strázsaként áll a lovagvár zömök tornya, szűk ablakában halvány fény dereng. Bagoly röppen, várkisasszony sóhaja száll, a középkori vidék csupa babona és talány. Kürtszó harsan, páncélos vitézekről zeng a hősi ének, rejtve a kard és pihen a súlyos buzogány. Vajon miféle küldetés várja az ideérkezőket? Nemes szándék vagy sötét ármány? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a lovagkor világát, de vigyázat, a történelmi utazás meglepő kalandokat tartogat!

Látványban nem lesz hiányForrás: F.Exhibition

A Vajdahunyadvárban nyíló új kiállítás és kalandjáték középkori utazásra, lovagi küldetésre hív. A látogatók a játék során képzeletbeli tájakat barangolhatnak be, miközben agyafúrt fejtörők és lovagkori kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

Kígyószívű Henrik, az álnok rablólovag értékes zsákmányt szerzett: megkaparintotta a király szent kardját. A titkos megbízatás célja a kard felkutatása és visszaszerzése az ellenséges lovagvárból. Aki elég rátermett ahhoz, hogy apródként kiállja a próbák sorát, elnyerheti a lovagi címet!

A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e villámgyorsan rálelni a rejtekajtó kulcsára, rendet vágni a lovagrendek közt, leleplezni a kopjás csalást és megfejteni a páncélkirakót.

Megtudhatják továbbá, elboldogulnak-e a címerállatok fenséges csapatával, a csalóka lidércfényekkel vagy a botfülű muzsikusok szerenádjával. A kiállításon a résztvevők felfedezhetik a lovagkor legendás világát, találkozhatnak a középkor hőseivel, rácsodálkozhatnak díszes viseletükre, fegyvereikre és meglepő vitézi képességeikre. A próbák teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, lovagi erényekre és éles érzékekre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

Megelevenedik a lovagkor legendás világaForrás: F.Exhibition

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék lovagkori látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. Bővebb információt ide kattintva kaphatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek