Négy étterem összefogásával nyílik ételudvar a szigligeti vár tövében

A Szigligeti Várudvar egy több egységből álló, kulturális és kulináris központ, ahol szabadtéri színházi előadásokat, filmvetítéseket, koncerteket és élő sportközvetítéseket szerveznek, hamarosan pedig helyet ad egy különleges ételudvarnak is. A Szigligeti vár tövében ugyanis egy helyre tömörül négy olyan étterem, melyek nyárra a Balaton mellé viszik a főváros ízélményeit.

Forrás: Szigligeti Várudvar / Facebook.com

"A Várudvarban debütál majd Rácz Jenő séf street food meglepetése, a Michelin-csillagos Costes és a Costes Downtown a csúcshamburgereit és grill ételeit hozza el, a Nudli Tésztakantin magyaros tésztaételekkel érkezik, a Digó nápolyi pizza pedig Szigligetig gördíti a fatüzelésű pizzakemencéjét. Akik pedig édességekre vágynak, azok megkóstolhatják az Unicone télifagyiját és jégkrémszendvicseit" – olvasható az udvar Facebook-oldalán.

A négy, egyelőre még szezonális pop up étterem mellett, Palágyi Eszter séf új vendéglátóhelye, a Szigliget Várudvar étterem lesz a biztos pont, mely a kúriaépületben és annak teraszán kapott helyet. Elsősorban még a szezonra főkuszálnak reggeli-, ebéd- és vacsoralehetőségekkel, de tervben van, hogy egész éven át nyitva tartó vendégváró helyszín legyen.

Az ételudvar nyitásának pontos dátumát még nem adták meg az oldalon, de június 25-re és 26-ra már kiírták az első koncerteket és színházi előadásokat. Pénteken a Budapest Bár lép fel a Szigliget Várudvar színpadán, szombaton pedig a New York-i komédiát láthatja a közönség a Central Színház előadásában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek