Már kóstolható az új spritz, mely a nyár nagy slágere lehet

A forró nyár kapcsán mindenkinek van egy olyan íz és illat az emlékezetében, amit azonnal ehhez az évszakhoz tud kapcsolni. De néha érdemes kilépni a konfortzónánkból, és új ízélményeket is felfedezni. Ez a lehetőség idén egy fűszeres, lendületes narancsízzel érkezik, ugyanis a Marty's Kitchen & Bar teraszán felbukkant a nyár legújabb spritz itala.

Stílusos terasszal a Vörösmarty térenForrás: Martys / Chandon Gardan Spritz

Akik szeretik a hűsítő, jéggel és egy kis fűszerrel megbolondított nyári koktélokat, azok tudják, hogy a narancs és pezsgő találkozása jó kísérője lehet a legforróbb hónapoknak. És azt is tudják, hogy a nyári slágeritaloknál bizony valakinek mindig tartania kell a frontot és kevernie a koktélokat, spritzeket és fröccsöket a hangulat érdekében. Az argentin Chandon pincészet azonban most könnyített a helyzeten, ugyanis palackba zárták a kesernyés narancs és a pezsgő buborékos egyvelegét.

A Garden Spritz egy argentin Chandon pezsgő és egy kesernyésen fűszeres narancslikőr házasítása, amit gondos odafigyeléssel, minőségi alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával - olvasható a sajtóközleményben.

A valenciai narancs, aminek még a képen keresztül is érezni az illatátForrás: Martys / Chandon Gardan Spritz

Az argentin emberek híresek arról, hogy szeretik a keserű ízeket: matét isznak, illetve előnyben részesítik az amaro likőrt és a vermutot. Büszkék arra, hogy mind az argentin narancs, mind az ott termelt borok minősége kiemelkedő, ezért a Chandon pincészet borászai úgy tanulmányozták a narancsot, mintha szőlő lenne, és megannyi próbálkozás és kísérletezés után, sikerült egy palacka zárniuk a lehető legjobb spritz élményt.

Így ajánlott a szervírozás: Chandon Garden Spritz, 3-4 db jégkocka, egy kisebb szál rozmaring és egy szárított narancsszelet díszítéskéntForrás: Martys / Chandon Gardan Spritz

Az alapanyagul választott narancsot olyan fenntartható családi gazdaságban termesztik, ahol nem használnak növényvédő szereket, ez pedig azért fontos tényező, mert a Chandon Garden Spritzhez csak a gyümölcs héját használják fel, a lédús narancshús pedig a helyi iskolákhoz és leveskonyhákra kerül - írták. 

Új nyárhoz új íz dukálForrás: Martys / Chandon Gardan Spritz

A folyamat során különböző módon készítik elő a héjat - frissen és sütve is, mely karamellás, csokoládés és kandírozott ízvilágot ad a feldolgozott összetevőknek. A koktél elkészítéséhez használt gyógynövények és fűszerek a világ minden tájáról érkeznek a pincészetbe. A termékhez használt alapbor Chardonnay, Pinot Noir és Semillon szőlő felhasználásával készül, melyeket mind a Chandon pincészet birtokán termesztenek. A végső Spritz keverése, házasítása kényes folyamat volt a készítők szerint, ugyanis a tökéletes elegy megtalálásához 64 különböző változat elkészítésére volt szükség. Négy évnyi munka és számos vakkóstolás eredményeként született meg végül az a kombináció, ami a nyár új slágere lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek