Ismét a villányi dűlők közé szerveznek túrát, ahol piknikkel várják a résztvevőket

Idén is megrendezik a Gördülő dűlők eseményt a Villányi-hegységen. A szervezők két útvonallal, egy hosszabbal és egy rövidebbel készültek a résztvevők számára július 3-án. A távokat két kerékre pattanva vagy gyalogosan lehet majd teljesíteni. Sőt, idén még azok is tudnak majd biciklizni, akiknek nincs saját kerékpárja, mert ha előre jelzik az igényüket, akkor a Rent Bike Villánynál vár rájuk a bérelt bringa a túra napján.

Forrás: Villány-Siklós Borút / Press

A Villány-Siklós Élménybringatúra 10 órakor indul a Gere Tamás és Zsolt Pincészeténél. Itt lehet majd a megvásárolt jegyeket karszalagra cserélni, amivel a frissítő állomásoknál üdítőket és üdvözlő, vagy éppen erőnlétet adó falatkákat kérhetünk. Az állomásokat 10 és 17 óra között lehet látogatni, mindenki egyénileg, a saját tempójában.

A 15 és a 25 kilométeres táv közös megállói a Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Diófa Panzió és a Siklósi Vár. Ezeken kívül a rövidebbik úton a Gasztro- és Borbarátnők Borrendjének kóstolója és a Tenkes Kapitánya Lovastanya várja a bicikliseket vagy gyalogosokat. A hosszabb távon pedig a Blum Pince - borozó, a Vaj Bisztró és Vendégház, valamint a Trinitás Sajtműhely és Miszli Lakásétterem. Az eseményre felnőtt, gyerek és családi jegyet is lehet vásárolni a Gördülő dűlők 2021 Facebook-oldalán keresztül. 

Szintén július 3-án rendezik meg a Tenkes Pikniket a Tenkes lankáin keresztül. A 10 kilométeres túrát meg lehet majd tenni gyalogosan vagy kerékpárral, és 5 frissítőponton válthatjuk be a kóstolókuponokat. A programban résztvevő állomások tetszés szerinti sorrendben látogathatók. Jegyeket a helyszínen, a Siklósi Várnál vásárolhatunk majd, ahol a regisztráció és a karszalag átvétele is történik 10-től 12 óráig. Az állomásokat ennél a túránál is egyénileg látogathatjuk 17 óráig. A Hand Reggeliző, a Gergen Birtok, a Kalmár Pince, Joó Tamás Pincészete és Riczu Tamás Borászata frissítőkkel és üdvözlő falattal várja majd az érkezőket. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek