Több mint 30 elektromos töltőállomás várja a Balatonra érkezőket

Az e-Mobi Kft. mintegy 2,8 milliárd forint értékben 329 elektromos töltőállomást helyez üzembe Magyarországon május végéig, amelyből 306-ot már át is adtak. Ezek közül a Balatonnál 21 településen 31 töltőállomást létesítettek, de a Velencei-tó és a Fertő-tó mentén, valamint a tokaji régióban is kialakítottak töltőhelyeket – írja az MTI a 100 százalékban állami tulajdonban álló nonprofit kft. bejelentése alapján.

A turisztikai terület mellett az autópályák mentén 20, megyei jogú városokban 60, a fővárosban pedig 210 elektromos töltőállomást építenek ki. Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára szerint ma már Magyarországon meghaladja a tízezret a zöld rendszámmal forgalomba helyezett autók száma, és ennek több mint fele tisztán elektromos hajtású. "Abban vagyunk érdekeltek, hogy növekedjen arányuk, és 2030-ra a Magyarországon használt autóflotta tíz százaléka tisztán elektromos legyen" – fogalmazott az államtitkár.

Hebling Zsolt, Alsóörs független polgármestere a hétfői, településen tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az elektromos töltőállomás mellett intézményeik tetején napelemeket, a kempingben napkollektort helyeztek el, és a szezonban egy tizennégy személyes elektromos busz is szolgálatba áll a Balaton-parti községben.

Forrás: e-Mobi / Facebook

A Balaton térségében az e-Mobi Kft. beruházásában Alsóörsön, Alsópáhokon, Badacsonytomajban, Balatonalmádiban, Balatonfenyvesen, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonkenesén, Balatonlellén, Balatonszemesen, Fonyódon, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, Siófokon, Szántódon, Szigligeten, Tihanyban, Veszprémben, Zalakaroson és Zamárdiban telepítettek töltőállomásokat. Az e-Mobi Kft. által telepített e-töltők listáját az egész országra vonatkozva itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek