Egy séta, ahol megcsodálhatják Tihany hajnali fényeit

Olyan sétalehetőséget találtunk a Hosszúlépés – Járunk? oldalán, ahol bencés szerzetesekkel együtt várhatjuk a Nap első sugarait a Tihanyi Bencés Apátságnál és bepillanthatunk az épület legelzártabb termeibe is, sőt a szerzetesi gasztronómiába is belekóstolhatunk.

Forrás: pixabay.com

A szervezett túrát Barkó Ágoston bencés szerzetes, pap és történelemtanár vezeti majd. Az indulás hajnali 4 óra 50 perckor lesz majd a Tihanyi Bencés Apátság főbejáratánál, ahonnan a Balatonra néző fűvészkertbe mennek a látogatók és ott várják meg az első hajnali napsugarakat. És amíg Tihany ébredezni kezd ők folytatják útjukat a tömjén illatával belengett altemplomba, ahol gregorián énekek dallamai csendülnek fel. Az altemplomból végül a barokk templomba érnek fel a sétán résztvevők, ahol egy kicsit közelebb kerülhetnek saját magukhoz, mielőtt a nappali nyüzsgés beindulna – olvasható a Hosszúlépés oldalán.

A séta végén a szerzetesek kinyitják az Apátsági Rege Cukrászdát, ahol a balatoni panoráma mellett a szerzetesi gasztronómia legjavát, beleértve az Apátság által készített italokat is megkóstolhatják. A séta 2019. július 16-i és 17-i időpontjaira már csak kevés szabad hely van, de a 2019. július 18-ra még bőven lehet jelentkezni. A séta ára 12 900 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek