Alaposan melléfogtak a szerb elnöki palota előtt elhelyezett karácsonyi dísszel

  Biztosan nem a nevettetés volt a szándék a szerb elnöki palota elé kihelyezett karácsonyi dísszel Belgrádban, mégis sikerült hatalmas jókedvet deríteni vele. A szerb parlamenttel szemben álló Új Palota (Novi Dvor) a szerb köztársasági elnökök hivatalául szolgál, vagyis 2017 óta Aleksandar Vučićnak és kabinetjének ad otthont az épület.

  A szerb főváros legszűkebb központjában az épület elé egy igen "érdekes", talán első ránézésre nem épp a karácsony szellemét idéző, méretes dísz került ki, amely rögtön beindította a szerb mémgyárosok fantáziáját is. Számos lap és oldal is beszámolt a nem mindennapi karácsonyi díszről, mely azóta kötelező szelfihelyszínné vált.

  A belgrádi „Novi Dvor” épülete, a szerbiai köztársasági elnöki palotaForrás: Srđan Popović/Wikipedia

  Az interneten sokan vonnak párhuzamot a szerb kormány politikai eredményei és az ünnepi díszkivilágítás vélt formája között – írja a Délhír. Úgy látszik, idén nem olyan könnyű eltalálni a karácsonyi dekorációt, a Vatikánnak is épp nemrégiben akadt ezzel problémája.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!