A Mikulást is beoltották a koronavírus elleni vakcinával

Mikulás, – aki az angolszász országokban karácsonykor hozza az ajándékokat – a folyamatos koronavírus-járvány ellenére is meg fog érkezni a gyerekekhez. Dr. Anthony Fauci amerikai virológus, járványügyi szakértő arról biztosította a gyerekeket szerte a világon, hogy minden a megszokott rendben zajlik az ünnepi szezonban, legalábbis, ami az ajándékosztást és a Mikulás érkezését illeti. A szakember azt mondta, személyesen látogatta meg a Mikulást, hogy beadja neki a COVID-19 oltást. A bejelentésnek azért érezte szükségét, mert sok gyerektől kapott levelet, akik a Mikulás miatt aggódtak.

A lappföldi Mikulás most már biztonságban kelhet útraForrás: AFP/Lehtikuva/Laura Haapamaki

Mint elmondta, nemrég kirándulást tett az Északi-sarkra, hogy saját kezűleg oltsa be a Mikulást. Hozzáfűzte, hogy ellenőrizte az immunitását is, és megfelelőnek találta, tehát nyugodtan leereszkedhet a kéményeken, hogy titokban ajándékokat hagyjon a gyerekeknek.

Mint a virológus elmondta, ebben az évben szűk körben tartják meg a saját karácsonyi összejöveteleket, és más amerikaiakat is erre szólított fel. Az orvos egy nemrégiben adott interjújában elmondta, hogy feleségével, Christine Gradyvel születésük óta először nem látják majd karácsonykor három felnőtt lányukat, Megant, Alisont és Jennifert. „A karácsonyi ünnep különleges ünnep számunkra, mert Szenteste van a születésnapom. Nem fognak hazajönni és ez fájdalmas. Ez nem jó.. De ez csak egy azok közül a dolgok közül, amelyeket el kell fogadnunk e soha nem látott kihívást jelentő időszak során" – tette hozzá.

A Mikulás megkapta az influenza elleni vakcinát is, itt éppen egy 2 évvel ezelőtti fotónForrás: AFP/Lehtikuva/Laura Haapamaki

Mivel az Egyesült Államokban rekordszámú a COVID-19 fertőzéses esetek száma, Fauci arra kérte az amerikaiakat, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket az ünnepek alatt. " Bár a járvány szokatlan helyzet, ez nem fog örökké tartani. Nagyon valószínű, hogy megfelelő átoltottság esetén jövő karácsonyra visszatérünk a normális kerékvágásba" – mondta. Szombatig az Egyesült Államokban több mint 17,5 millió eset fordult elő, és a The New York Times adatai szerint legalább 313 740 ember halt meg a vírusban – írja a People.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek