Apró baglyot mentettek ki a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül

A múlt héten írtunk arról, hogy kiválasztották a New York-i Rockefeller Center karácsonyfáját, egy norvég fenyőt, amit a New York állambeli Oneontából szállítottak a város szívébe egy 35 méter hosszú pótkocsin. A fát felállították, tegnap viszont egy apró baglyot fedeztek fel az ágakba kapaszkodva, aki csodával határos módon élte túl az utazást. A megmentett madarat most egy közeli madárrezervátumban ápolják. 

"Ez olyan, mintha egy filmben történt volna meg" – mondta a Ravensbeard Wildlife Center igazgatója, Ellen Kalish, aki a baglyot gondozásba vette. A madarat azok a munkások fedezték fel az ágak között, akik a fát szállították. Az apró bagolynak a Rockefeller nevet adták, a rezervátumban pedig megitatták és bőven ellátták egerekkel, mivel a háromnapos szállítás alatt végig éhezett. "Csoda, hogy nem zúzták össze" – tette hozzá. Rockefeller a nagy kalandot leszámítva szerencsére remek állapotban van.

Minden évben hatalmas karácsonyfát helyeznek el a Rockfeller Centeren, az idei fának lakója is voltForrás: AFP/Kimihiro Hoshino

Az állat teljesen kifejlett, felnőtt fűrészbagoly, amely a legkisebb bagolyfaj az Egyesült Államok északkeleti részén. Az egyedek többsége nem nő 17-21 centiméternél nagyobbra. Amint Rockefeller meggyógyult, visszaengedik a szabadba.

A 2020-as év összes rossz híre mellett ennek az apró bagolynak a megmentése olyan történet volt, amelyet meg kellett osztani" – mondta Kalish asszony.

A pelyhes kis bagoly pozitív megvilágításba helyezte az idei karácsonyfát, amit a közösségi média felhasználói ezen a héten alaposan leszóltak a ritka ágai miatt, sőt, egyesek szerint a fa megfelelő tisztelgés a felejtendő év előtt – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek