Ez lesz idén a Rockefeller Center karácsonyfája

Bár idén az adventi készülődés kicsit másképp zajlik, New Yorkban idén sem változtatnak a hagyományon, és felállítják a Rockefeller Center karácsonyfáját. A fenyőt szerdán választották ki, a győztes egy New York állambeli Oneontából származó norvég fenyő lett, mely november 14-én, szombaton érkezik a manhattani Rockefeller Center Plazához egy 35 méter hosszú pótkocsin - adja hírül a travelandleisure.com.

Korcsolyapálya a Rockefeller CenternélForrás: Andy C/commons.wikimedia.org

A fa 23 méter magas, a súlya körülbelül 11 tonna, és Al Dick, az oneontai Daddy Al vegyesbolt tulajdonosa adományozta a centernek. Öt év alatt egyébként ez a második fa, amely Oneontából érkezik. Körülbelül két méterrel kisebb és egy tonnával könnyebb, mint a tavalyi fa, amely egy Daniel Libeskind építész által újratervezett, körülbelül 3 millióSwarovski kristállyal díszített csillagot viselt. A 900 kilós díszt daruval emelték a fa tetejére.

A gyertyagyújtási ünnepségről még nem közöltek részleteket, de valószínűleg létszámkorláttal fogják beengedni az embereket, ha egyáltalán nyitott lesz az esemény. Ha az idei menetrend az eddigi hagyományokat követi, akkor az ünnepségre várhatóan december elején kerül sor, a fa pedig várhatóan 2021 elejéig marad a Rockefeller Centerben, amikor jótékonysági szervezetnek adományozzák faanyagnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek