Ilyen járgánnyal még biztosan nem érkezett a zágrábi adventi forgatagba

Nem akármilyen járgánnyal gurulhat be Európa egyik legszebb karácsonyi forgatagára - a sokszínű zágrábi Adventi vásárra. Úgynevezett Bolt Rikša kerékpárok parkolnak a városban arra várva, hogy elvigyék a turistákat az ünnepi helyszínre.

Rengeteg turista érkezik Zágrábba az ünnepek idejénForrás: Shutterstock / Készítette: jean-francois me

 A kerékpárok leginkább modern fiákerekre hasonlítanak. Hasonló háromkerekűekkel világszerte találkozhatunk, de Zágrábban eddig nem volt jellemző a jelenlétük. Mostanra azonban annyira felfejlődött ez az irány, hogy Európában itt lehet először applikációval fuvart rendelni.

A közlekedési eszközért percenként 4 kunát kell fizetni, de az applikáció használói 25 kunáig bérmentesen utazhatnak.  

A vendégeknek azért lehet jó választás a Bolt, mert elkerülhetik vele az ilyenkor zsúfolt tömegközlekedést, azaz az Adventi forgatagot kellemes utazással és viszonylag gyorsan közelíthetik meg. Minden kocsihoz meleg pléd is jár, amivel betakarózhatnak az utasok, hogy ne fázzanak útközben.

A járművek Zágráb központjában parkolnak minden nap 14 és 22 óra között. A kerékpáros fuvart az ünnepi időszakban, azaz január 1-ig lehet igénybe venni - írja a horvátországi HrTurizam turisztikai magazin. A horvátországi kavalkádra Magyarországról is indítottak vonatjáratot, amelyen forralt bort kortyolgatva lehet utazni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek