Zágrábban piros lámpa szakítja meg az utcai telefon babrálást

  Manapság sokan állnak oda úgy a gyalogátkelőhöz, hogy közben a telefonunkat babrálják, és nem figyelnek a közlekedésre. Zágrábban erre a problémára találtak megoldást különleges jelzőlámpák telepítésével - írja a szerb Blic hírportál.

  A telefonnyomkodó közlekedők megóvása a cél Zágrábban - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Photographee.eu

  A lámpák különlegessége, hogy pirossal világítják meg a gyalogos előtti útszakaszt, így szinte teljesen biztos, hogy az észreveszi a figyelmeztető jelzést, mielőtt kilépne a forgalmas útra, 

  így az újonnan felszerelt jelzőlámpáknak elsődlegesen figyelem felhívó funkciójuk van.

  A módszert Horvátországban jegyzik először, célja pedig, hogy felhívja a gyalogosok és a kerékpárosok figyelmét arra, hogy mekkora veszélynek vannak kitéve, amikor részt vesznek a közlekedésben. Egyes kutatások szerint a gyalogosok 50%-a és a biciklisek 33%-a telefonozik, amikor átkel az úttesten, 20%-uk pedig nem veszi észre, ha a jelzőlámpa pirosra vált.  

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!