Különleges témákkal várja Európa egyik legszebb adventi vására

  Hagyományosan november 30-án délután kezdődik Európa egyik legszebb adventi vására Zágrábban. Az idei fesztivál fő témái a Diótörő és a horvát örökség, valamint az ökológia és a fenntarthatóság lesz - írja a HrTurizam.

  Rengeteg színes programmal várják a Zágrábban ünneplő turistákatForrás: Pixabay / Készítette: Goran Horvat

  A hagyományos helyszínek mellett, amelyek egyébként idén is teljes pompájukban ragyognak majd, a szervezők számos új helyszínt is bevonnak az idei ünnepi időszakba: Az ún. filmes advent Tuškanacban kap helyet, ahol a Tuškanac moziban karácsonyi filmeket vetítenek majd.

  Idén újdonságnak számít még az Oktogon újfajta elrendezése is, amelyet egyebek mellett dióval díszítenek az idei témának megfelelően. A vásárokban és a rendezvényt kísérő előadásokban idén a környezettudatos életmód is nagy teret kap.

  Az advent ideje alatt Zágrábban összesen tizenegy különféle zenei fesztivál is lesz, ráadásul mind más-más ünnepi tematikával: fókuszba kerülnek az adventi képeslapok, emellett Advent lámpás alatt címmel rendeznek előadást, valamint koncertekre is sor kerül Esték Brahms-szal címmel, a székesegyházban az Adventfesten és az Advent Classic Festen hallgathatnak zenét az érdeklődők.

  December 10-én egy svéd kórus énekel Zrinjevacban és Maksimirben, a Művészeti és Iparművészeti Múzeum, a Horvát Történeti Múzeum és a Zágrábi Városi Múzeum különböző kiállításokat és programokat szervez ebben az időszakban. A zágrábi adventi vásár 2020. január 7-ig tart.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek