Ezt az újdonságot látnia kell, ha gyerekekkel kirándul Zágrábban

Izgalmas turisztikai látnivalóval, a Backo névre keresztelt makettmúzeummal bővült a horvát főváros kínálata. A kiállított modell a horvát főváros látványosságainak és hangulatának kicsinyített mása, melyben mindennapi életképek is megelevenednek: látni benne havat söprő embereket, egymást üdvözlő szomszédokat, lenyűgöző épületeket és forgalmas városrészeket is.

Vasút makett - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Umbe Ber

A terepasztal 350 négyzetméteres, elkészítéséhez több mint 1500 méter sínt használtak fel. Létrejötte 5 évnyi, aprólékos munka eredménye, és ez lett Délkelet-Európa legnagyobb vasúti makettje – írja a horvát Hr Turizam. Az alkotás Antun Urbić Backo vállalkozó és innovátor gyümölcse, aki saját csapatával hozta létre a kis vasutat. A makett a valóság 1:87 arányban kicsinyített mása, naponta több mint 140 kisvonat fordul meg benne.

A vasútvonal egy része a föld alatt fut, más szakaszai pedig akár 3 méterrel a föld felett találhatók. A maketten felismerhetjük Zágráb autentikus városrészeit, így méltó képviselője és látványossága a településnek. A múzeum Zágráb központjában található, a Gundulićeva utca 4-es szám alatt, és keddtől szombatig 10 és 18 óra között várja a kíváncsi turistákat. Vasárnap és hétfőn zárva tart. A gyerekek 20 kunás jeggyel, a felnőttek pedig 25 kuna ellenében járhatják körbe a látványosságot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek