Rémálom a Wizz Air járatán: rosszul lettek az utasok az órákig földön veszteglő gépen

Rémálomszerű utazásba csöppentek azok, akik hétfő délelőtt szerettek volna Valenciából Budapestre eljutni a Wizz Air új járatával. A menetrend szerint hétfő reggel 9:10-kor induló Valencia–Budapest Wizz Air W6 2386 járat még 14 órakor sem indult el - írja a Világgazdaság az Utazómajom blog cikke alapján.

Képünk illusztrációForrás: Wizz air

Vagyis a fél 10 után nem sokkal már beszállított utasok közel öt órán keresztül vesztegeltek bezárva a repülőbe a légikikötő aszfaltján. Az egyik utas beszámolója szerint a klímát csak egy óra múltával voltak hajlandók elindítani, miután többen rosszullétre panaszkodtak.

"Embertelen, ami velünk történt. Két órával a beszállás után mindössze egy pohár vizet kaptunk. Ételt csak pénzért adtak, de az is hamar elfogyott. Aztán a légkondicionálást 13:30-kor ismét kikapcsolták" – mondta el és hozzátette: az utasok reménykedni kezdtek, amikor néhány óra elteltével végre kitolták a repülőgépet, de kiderült, további várakozás következik. Mindezek felett a személyzet sem az induló (spanyol), sem az érkező (magyar) ország nyelvét nem beszélte.

Végül a járat 4 óra 40 perccel a tervezett indulás után sikeresen felszállt.

Június közepén írtunk egy hasonló esetről, amikor a Qatar Airways utasai 3,5 órára rekedtek egy gépen, amelynek ajtajai zárva voltak, nem működött a légkondicionáló, és trópusi forróság uralkodott odabenn. 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek