Pech: 9 óra repülés után ugyanoda érkeztek egy londoni gép utasai

Az események váratlan fordulata következtében a British Airways egyik járatának utasai egy szürreális, kilenc órás utazást tettek meg teljesen feleslegesen. A Boeing 787-9 Dreamliner a londoni Heathrow repülőtérről szállt fel, és a houstoni Bush Intercontinental repülőtérre tartott. Egy kisebb technikai probléma miatt azonban kilenc és fél órás repülés után végül visszatért a Heathrow-ra.

Már közel volt a cél, amikor váratlan esemény történt - illusztrációForrás: Nicolás López/Pixabay

Ez a különös esemény sokakat elgondolkodtatott e szokatlan utazás részleteiről és következményeiről. Június 10-én az utasok felszálltak a British Airways BA195-ös járatára, hogy az óceán másik felén, Houstonban landoljanak.

A járat este 9 óra 27 perckor szállt fel, ezzel megkezdődött a várhatóan normál kilenc órás repülés. Körülbelül 40 perccel a cél elérése előtt a járat, miután éppen átlépte a kanadai határt, meglepő fordulatot vett. Egy kisebb műszaki probléma, - amelyről később feltételezték, hogy a repülőgép hajtóműveivel kapcsolatos, - késztette a személyzetet arra, hogy úgy döntsön, a gépnek vissza kell térnie Londonba.

Kilenc óra 27 percig tartó repülés után a Dreamliner június 11-én délelőtt 6 óra 54 perckor landolt a londoni Heathrow-n. A hosszadalmas és váratlan kitérő ellenére a leszállás biztonságos volt, az utasok incidens nélkül szálltak ki.

A British Airways közleményt adott ki, amelyben kifejtette, hogy a járat elővigyázatosságból egy kisebb műszaki probléma miatt fordult vissza. A légitársaság elnézést kért a fennakadásért, és biztosította az utasokat, hogy átfoglalják őket más, Houstonba tartó alternatív járatokra.
Ezenkívül szállást és további költségek igénylésére vonatkozó információkat biztosítottak számukra, így a frusztrált, morcos utasokat is sikerült megnyugtatniuk – írja a traveller365.com.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek