Műszaki probléma miatt hirtelen süllyedni kezdett egy gép, 13 utast kórházba szállítottak

A Korean Air KE189-es számú járata 2024. június 22-én, szombaton délután indult Szöulból a tajvani Tajcshung városba. A Boeing 737-es 125 utassal a fedélzetén 35 500 lábra emelkedett, de 20 perccel később a személyzet figyelmeztetést kapott a nyomástartó rendszer meghibásodásáról. A repülőgép ekkor hirtelen nyomáscsökkenést szenvedett, ami miatt az oxigénmaszkok kioldódtak az utasok felett.

A fotó illusztrációForrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Mario Tama

A pilóták azonnal döntöttek és gyorsan 8000 láb magasságig süllyedtek, de ez néhány utasnak fülfájást okozott. Ezután a járat 40 percig körözött a tenger felett, majd visszafordult, ahol 2,5 órával az indulás után landolt a Szöul melletti Incshoni nemzetközi repülőtéren.

A gépet a mentőszolgálat személyzete fogadta, akik 13 utast szállítottak kórházba a leszállás után.

A járat utasait június 23-án reggel egy másik Boeing 737 MAX 8-assal (HL8351) indultak újra az útjukra, körülbelül 19 órával az eredeti indulási menetrend után.

A Korean Air szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a légitársaság jelenleg vizsgálja az elterelés pontos okát, és azt tervezi, hogy az ellenőrzést követően karbantartás alá vonják a gépet – írja az airlive.net.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek