Rejtélyes betegség miatt több mint 2 ezer ember ragadt egy tengerjárón

A Norwegian Dawn nevű hajó Mauritius partjainál kénytelen vesztegelni, miután a hajó néhány utasát karanténba helyezték, akiknél gyomorbetegséget tapasztaltak a hajó fedélzetén. A helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy megakadályozzák a hatalmas hajó többi utasának kiszállását is, amíg a vizsgálati eredmények meg nem érkeznek. A mauritiusi kikötői hatóság szerint 2184 utas tartózkodik a Norwegian Dawn fedélzetén az 1026 fős személyzettel együtt. 

A Norwegian Dawn most kényszerpihenőre került az utasok bosszúságára - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

A Norwegian Cruise Line hajótársaság tájékoztatása szerint a fedélzeten tartózkodó vendégek „kis száma" a gyomorbetegség enyhe tüneteit tapasztalta, amiről igyekeznek kideríteni, hogy pontosan mi lehet.

A Norwegian Dawn a tervek szerint február 25-én érkezett volna a Mauritiusi Köztársaság fővárosába, Port Louisba, de miután a hajó kihagyta a Réunion-szigeti megállót, és korábban megérkezett, a hajó nem köthetett ki – közölte vasárnap a mauritiusi kikötői hatóság.

A mauritiusi egészségügyi minisztérium mintegy 15 utastól vett mintát a Dawn fedélzetén a folyamatos egészségügyi kockázat miatt, – akik egy 12 napos körúton voltak Fokvárosból Port Louisba tartva. A hatóság szerint ezeket az utasokat elkülönítették a hajó fedélzetén.

A tesztelés befejezéséig senki sem hagyhatja el a hajót, és senki sem szállhat fel a következő körútra – áll a Norwegian közleményében.

Körülbelül 48 óra kell ahhoz, hogy az egészségügyi tisztviselők megkapják az általuk vizsgált 15 utas eredményeit.

A tervek szerint körülbelül 2000 utasnak kellett volna kiszállnia a hajóról vasárnap, és 2279 új utas szállt volna fel Port Louisban, őket pedig nem engedték fel. Nekik ingyenes szállodai ellátást biztosítanak, amíg szükséges  – írja a Forbes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek