Videó: A hőség miatt félmeztelenre vetkőztek az utasok a repülőn, mert bedöglött a légkondi

A Qatar Airways Athénból Dohába tartó QR204-es járatán június 10-én meghibásodott a légkondicionáló rendszer és olyan hőség támadt, hogy az utasok levetkőztek, hogy kibírják a több mint három órás utat – írja a ladbible.com.

Forrás: Qatar Airways

A gép fedélzetén számos nyaraló mellett több tucat hivatásos sportoló is tartózkodott, akik a Muaythai (egy küzdősport) világbajnokságra igyekeztek. Egy műszaki hiba miatt emelkedett 38 fokra  a hőmérséklet a kabinban.

A légiutas-kísérők azt javasolták az utasoknak, vessék le ruháikat, nehogy rosszul legyenek. 

A közösségi médiában felvételek jelentek meg a repülőgépen levetkőző és izzadságcseppek borított emberekről. A Qatar járata a meghibásodás miatt végül visszatért a kiinduló athéni nemzetközi repülőtérre, ahol kijavították a műszaki hibát, majd ezután másnap teljesítette az utat a légitársaság. 

Garth Collins dél-afrikai sportterapeuta, aki szintén az utasok között volt a fedélzeten azt nyilatkozta, hogy a Qatar Airways rettenetesen hanyagul kezelte a helyzetet. Elmondta, hogy az utasok 3,5 órára rekedtek a gépen, amelynek ajtajai zárva voltak, nem működött a légkondicionáló, és trópusi forróság uralkodott odabenn.

Az utasok szó szerint kiszáradtak és elájultak a gépen - állítja az egészségügyi szakember.

Collins azt mondta, hogy az utasokat nem tájékoztatták megfelelően arról, hogy mi történik, és az újra beszállításnál sem volt a helyzet magaslatán a légitársaság. "Az utasok mindössze egy pohár vizet, és egy kis pohár üdítőt kaptak, ami egyáltalán nem elegendő ahhoz, hogy az embereket a repülőgépen elszenvedett szauna után rehidratálja - mesélte."

A jelentések szerint a járat kedden (június 11.) délelőtt 10:30 körül érkezett Athénból Dohába, a hétfői 18:20-as érkezés helyett. A Qatar Airways szóvivője elmondta: őszintén elnézést kérnek a járat utasaitól a történtekért és a késésért. 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek