Ez a világ legforgalmasabb repülőtere

Az Airports Council International (ACI), a világ repülőtereinek szakmai szövetsége közzétette utasforgalmat számláló éves rangsorát, melynek alapján ismét a Hartsfield-Jackson atlantai nemzetközi repülőtér (ATL) lett a világ legforgalmasabb repülőtere, amely 2023-ban 104,6 millió utast szolgált ki. Tavaly egyébként közel 8,5 milliárd utas haladt át a világ repterein.

Az atlantai reptér elképesztő utasforgalmat bonyolít leForrás: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport Facebook oldala

„A globális légi közlekedést 2023-ban elsősorban a nemzetközi szegmens hajtotta, amelyet több tényező is ösztönzött" – mondta Luis Felipe de Oliveira, az ACI főigazgatója egy nyilatkozatban. „Ezek között szerepeltek a Kína újranyitásából várható előnyök és a makrogazdasági feltételek ellenére növekvő utazási hajlandóság".

A dubaji nemzetközi repülőtér először előzte meg a Dallas-Fort Worth-i repülőteret, és több mint 79 millió utasával a világ második legforgalmasabb repülőtereként végzettA tavalyi év összesített eredménye szerint közel 8,5 milliárd utas haladt át a világ repterein – írja a travelandleisure.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek