Dengue-láz van, a római reptéren szigorították az ellenőrzést

A római Fiumicino repülőtér megemelte az ellenőrzés szintjét a dengue-láz miatt, miután megnövekedett a fertőzöttek száma. Különösen Brazíliában és Argentínában ütötte fel a fejét ez a járvány, így fokozottabb ellenőrzéseket kezdeményeztek a Dél-Amerikából érkező gépek utasainál, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék a  kockázatot – írja a siviaggia.it.

Készültség van a római Fiumicino reptéren a járvány terjedésének megakadályozása miatt - illusztrációForrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency/Riccardo De Luca

Két hete az MTI már hírt adott arról, hogy a római nemzetközi repülőtéren hónapok óta nagy méretű táblákkal hívják fel az utasok figyelmét a megelőzésre, valamint arra, mit kell tenniük, ha észre magukon a betegség tüneteit veszik .

A dengue-láz vírusát szúnyogok terjesztik. A trópusi és szubtrópusi országokban a malária után a szúnyog által terjesztett második leggyakoribb fertőzésnek számít.

A megbetegedések ugrásszerű növekedése miatt február elején egészségügyi veszélyhelyzetet hirdettek Brazília több államában. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a dengue-láz miatti megbetegedések regisztrált száma tavaly rekordot döntött, több mint ötmillió esettel. Idén januárban a megbetegedések száma meghaladta a hatszázezret.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek