Holnap 100 járatát törli az osztrák légitársaság

A Lufthansa-csoport osztrák leányvállalata, az Austrian Airlines közel száz járatát törli április 4-én, többek között 2 budapesti járatpár is érintett. Az anyacég, a Lufthansa viszont megállapodott a dolgozóival – írja az airportal.hu.

Az Austrian Airlines közel 100 járatát törli csütörtökönForrás: austrian.com

Az Austrian Airlines pilótái és légiutas-kísérői számára a Vida szakszervezet újabb munkavállalói tanácskozást szervez csütörtökön. Emiatt a légitársaság 92 járatát törölte vagy ütemezte át, viszont értesítették az érintett utasokat.

Törölték a csütörtök délelőtti (OS 713) és délutáni (OS 721) Bécs és Budapest közötti járatokat, valamint ezek visszainduló párjait (OS 714 és 722). Csak a reggel 06:50-kor Bécsbe induló OS 718-as és a 22:15-kor Ferihegyre érkező OS 717-es járat közlekedik csütörtökön a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint.

Az osztrák légitársaságnál nem ez az első munkabeszüntetés az elmúlt hetekben. Mi is megírtuk, hogy március közepén száztíz járatukat törölték, a hónap végén pedig 36 órás időtartamban teljes leállás volt az akadozó bértárgyalások miatt.

Eközben a Lufthansa az év eleje óta tartó sztrájkokat követően március utolsó napjaiban megállapodott a földi személyzetet képviselő Verdi szakszervezettel.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek