Csütörtökön száztíz járatát törli az Austrian Airlines

Csütörtökön várhatóan a járatok egyharmadát törli az Austrian Airlines légitársaság. A Lufthansa-csoport osztrák leányvállalatánál a légi személyzet munkaügyi tanácskozást tart a vezetőséggel – írja az airportal.hu.

Csütörtökön sztrájkol az Austrian Airlines légi személyzete, a járatok egyharmadát törlik - illusztrációForrás: austrian.com

A pilóták és légiutas-kísérők bértárgyalása miatt az Austrian Airlines járatainak közel egyharmada nem száll fel csütörtökön. A 110 járat törlése mintegy 9000 utast érint.Az osztrák légitársaságnál nem ez az első munkabeszüntetés az elmúlt hetekben, melynek hátterében az akadozó bértárgyalások állnak.
A dolgozók követelése és a vállalat vezetésének ajánlata között hatalmas a szakadék, a szakszervezet 30 százalékos béremelést szeretne, míg a menedzsment 4,5 százalékost kínál, egyszeri kifizetések és a nyereségrészesedés bővítése mellett – írta az aero.de.

Nem csak Ausztriában sztrájkol a légi személyzet. Ma reggel írtunk róla, hogy sztrájkba léptek a Lufthansa légitársaság légiutas-kísérői a frankfurti repülőtéren, ami 600 járat törlésével jár majd, és mintegy 70 ezer utast érint Németország legnagyobb repülőterén. A müncheni repülőtéren pedig március 13-án, hajnalban kezdődik az egynapos sztrájk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek