Járattörlések - újabb kétnapos Lufthansa sztrájk a héten

Figyelmeztető sztrájkot tart csütörtöktől a Lufthansa földi személyzete, ami járattörlésekkel is jár. A szakszervezet február óta nem tud megegyezni a légitársasággal – írja az MTI.

A földi személyzet az órabérek és a túlóradíjak emeléséért küzd. A fotó illusztrációForrás: lapping/Pixabay

A Verdi szakszervezet által hétfőn bejelentett munkabeszüntetés csütörtökön reggel 4 órakor kezdődik és szombaton reggel 7 óra 10 perckor ér véget.
A földi személyzet mintegy 25 ezer alkalmazottja az órabérek 2,8 eurós (1100 forintos) emelését követeli a túlóradíjak növelése mellett.

Követeléseik alátámasztására a Verdi már két figyelmeztető sztrájkot tartott az utóbbi időszakban, amelyekről mi is beszámoltunk. Először február 7-én és 8-án, melynek köszönhetően a német légitársaság járatainak mindössze 10-20 százaléka közlekedett. Február 20-án pedig a Lufthansa törölte az összes Frankfurt, illetve München és a magyar főváros között közlekedő járatát.

A dw.com tájékoztatása alapján február 20-án hét német repülőteret érintettek a sztrájkok, a legtöbb Lufthansa utasszállító járatát törölték, ami 100 000 utast érintett. A február 28-i harmadik sztrájk inkább a teherszállítási szolgáltatások megzavarására összpontosított.

A szakszervezet követeléseiről március 13. és 14. között újabb egyeztetést tart a vállalatvezetéssel.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek