Drágulnak a repülőjegyek a Ryanairnél

A Ryanair szerint a nyári csúcsidőszakban repülőjegyeiknek árai Európában idén várhatóan akár 10%-kal is emelkedhetnek, mivel a Boeing és az Airbus repülőgépeivel kapcsolatos problémák miatt az utasok a helyekért küzdenek – írja a theguardian.com.

A Ryanair kénytelen árat emelni. A fotó illusztrációForrás: Adrian Pingstone/Wikipedia


Nemrég írtunk róla, hogy a Ryanair 6 új útvonallal bővítette nyári menetrendjét, melynek köszönhetően 66 célállomást kínálnak Budapestről. Most viszont az ír fapados légitársaság vezérigazgatója, Michael O'Leary elmondta, hogy a Ryanairnek talán ritkítania kell a nyári menetrendjét a nagy járatsűrűségű útvonalakon, ugyanis csúszik az új Boeing gépeik átadása. Az amerikai repülőgépgyártó minőség-ellenőrzési problémái ugyanis a gyártás, és a szállítások lelassulásához vezettek. Michael O'Leary hozzátette, hogy a kevesebb rendelkezésre álló repülőgép miatt kisebb kapacitás áll majd rendelkezésre a piacon a nyári időszakban, amely korlátozza a növekedést, és a jegyárak drágulásához vezet.
„Az átlagos viteldíjaink 2023 nyarán 17%-kal emelkedtek. Nem gondoljuk, hogy idén is ekkora emelésre lesz szükség, de 5-10%-os árnövekedéssel mindenképp számolunk" – tájékoztatott a légitársaság vezérigazgatója.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek