Összes mai budapesti járatát törölte a Lufthansa

Két hete, február 7-8-án már sor került egy figyelmeztető sztrájkra a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében, ami miatt a Lufthansa minden budapesti járatát törölte, de úgy tűnik, nem érték el céljukat. A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint ugyanis a Lufthansa törölte az összes Frankfurt, illetve München és a magyar főváros között közlekedő keddi járatát.

Törölt járatok sokasága, az utasok bosszankodásáraForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Boris Roessler

Február 19-én este 8 órától 21-én reggel 7:10-ig hirdetett újabb sztrájkot a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében, így a német légitársaság járatainak csak 10-20 százaléka közlekedik ma.

Tipikus mai pillanatkép a frankfurti repülőtérről: utas alszik a padonForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Boris Roessler

Az érintett utasokat emailben vagy a mobilapplikációban értesítette a légitársaság, és ingyenes átfoglalást tett lehetővé, valamint a belföldi járatok esetében vonatjegyre beváltható utalványt ajánl. A törölt járatok utasait arra kéri a cég, hogy ne menjenek ki a repülőterekre, a sztrájk miatt az ügyfélszolgálati pultokban sem lesznek dolgozók, írja az airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek