Ezen az olasz repülőtéren mostantól egy múzeumban landolhatunk

Giottónak tulajdonított műalkotást is megcsodálhatnak az utazók anélkül, hogy megérkezésük után kilépnének a római Fiumicino (más néven Leonardo da Vinci) repülőtérről. A terminál egy részét ugyanis múzeummá alakítottak át a sok átutazó részére, akik talán most először láthatnak például egy Giotto által készített műalkotást – írja a siviaggia.it.

Forrás: MISTRULLI/Luigi_Mistrulli/adr.it/fiumicino

A repülőtér 1-es termináljában a következő néhány hónapban többek között Giotto három 1310-ből származó ólomüveg ablakát is megnézhetik, melyek Áron prófétát és két diakónust ábrázolnak. 

Forrás: adr.it/fiumicino

Eredetileg a firenzei Santa Croce-bazilikában találták őket, és 1310 körülire datálhatók. A firenzei Opera di Santa Croce Múzeumban őrzik őket, de most a reptérre helyezték át. De nem csak klasszikus, hanem modernebb műveket is kiállítottak a reptéren, amelyeket az utasok érkezéskor vagy várakozás közben nézegethetnek.

Forrás: MISTRULLI/Luigi_Mistrulli/adr.it/fiumicino

A cél az, hogy a "Leonardo da Vinci" repülőtér – Róma és Olaszország kapuja – az utasok számára egyre élénkebb, barátságosabb és elmélyültebb hely legyen, valamint Olaszország hatalmas kulturális és művészeti örökségéből rögtön egy kis ízelítőt igyekeznek nyújtani a Rómába érkezőknek –fogalmazták meg az ötlet lényegét a repülőtér weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek