Feketelista: Ezeken az európai repülőtereken tűnik el a legtöbb poggyász

Egy új tanulmány szerint egy spanyol repülőtér nyerte el azt a kétes dicsőséget, miszerint a legtöbb poggyászt veszítette el egész Európában. A légi utasok panaszainak kezelésére szakosodott cég, a Reclamio, kutatása szerint az Adolfo Suarez Madrid-Barajas a legnagyobb ludas az utasok poggyászának elvesztésében. A 2023-ban beérkezett összes panasz mintegy 26,5%-a a spanyol főváros vezető repülőteréről érkezett, amelyet tavaly több mint 60 millió utas használt.

Bőröndök vesztegelnek a madridi Barajas repülőtérenForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A második helyezett ezen a negatív listán Spanyolország második legforgalmasabb repülőtere, a Barcelona-El Prat lett, mivel a bőröndök 13,2%-át itt hagyták el.

A harmadik helyen a lisszaboni Humerto Delgado repülőtér végzett a regisztrált panaszok 5,8%-ával, a negyedik a párizsi Orly repülőtér a panaszok 2,7%-ával, az ötödik pedig Palma de Mallorca repülőtere az összes elveszett poggyász 2,4%-ával végzett a listán.

Annak, akinek a bőröndje vagy táskája repülés közben elveszik, a repülőtér elhagyása előtt be kell nyújtania az elveszett poggyászra vonatkozó kárigényt ahhoz a légitársasághoz, amellyel repült.

Szerencsére az elveszett poggyászok 97%-a visszakerül a tulajdonosokhoz az eltévedést követő két napon belül. Az utasok mindenféle poggyász elvesztése esetén legfeljebb 1500 eurós kártérítésre jogosultak az uniós jog szerint – írja a theolivepress.es.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek