Magyar pilóták jelentkezését is várja az Emirates

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogyan telnek egy magyar pilóta napjai a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságánál, az Emirates-nél. Arról is hírt adtunk, hogy idén májusban magyar légiutas-kísérőket toborozott a légitársaság, most pedig tapasztalt pilótákat keresnek Magyarországról is – írják az Emirates sajtóközleményében. 

Sokan irigylik az Emirates pilótáinak életétForrás: Emirates sajtóközlemény/Flow PR

A sikeres pályázók amellett, hogy a legnagyobb repülőgépeket vezethetik hat kontinenst átívelő útvonalakon, adómentes fizetést és nagyvonalú juttatásokat kapnak, valamint gyors karrierpálya is nyitva áll előttük.

Az Emirates Direct Entry Captains programjába olyan tapasztalt kapitányok jelentkezését várja, akik már legalább 3000 órányi parancsnoki időt töltöttek olyan Airbus fly-by-wire széles törzsű repülőgépeken, mint például az A330, A340, A350 és A380. A pályázó pilótáknak az egyéb alkalmassági feltételek teljesítése mellett, legalább 7000 órányi teljes repülési idővel kell rendelkezniük többszemélyes, több hajtóműves repülőgépen.

Az újonnan csatlakozó pilóták egy 4200 fős pilótaközösség tagjaivá válnak, akik a 260 repülőgépből álló flottát vezetik, és akik közül ezerötszázan az A380-as óriásgépen teljesítenek szolgálatot.

A szolgálat változatos: egyik napon a közel-keleti regionális útvonalakon repülnek, másnap az ultrahosszú távú célállomásokra, vagy éppen az Északi-sark felett közlekedő járatokat irányíthatják.

A képzési programokat nagy tapasztalattal rendelkező oktatók vezetik, speciálisan kialakított környezetben. A létesítmény 54 százalékkal növeli majd a pilóták képzési kapacitását, az intézményben pedig további hat, köztük az A350-es és a Boeing 777-9-es repülőgépekre szabott repülés-szimulátor is helyet kap.

Az Emirates pilótái Dubaj biztonságos, multikulturális városában élhetnek és dolgozhatnak, ahol versenyképes, adómentes fizetést, tágas szállást, oktatási támogatást, valamint kiváló fogászati ellátást, egészségügyi- és életbiztosítást kapnak. A juttatási csomag részét képezi többek között a sofőrszolgálat használata – szállásról a munkahelyre és vissza -, a mosodai szolgáltatások igénybevétele, az évi 42 nap szabadság és az ezalatt felhasználható Business Class repülőjegyek, a kedvezményes áruszállítás, továbbá a barátok és családtagok által érvényesíthető utazási kedvezmények.

Az Emirates a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságaForrás: Emirates sajtóközlemény/Flow PR

Nem csoda, hogy az Emirates-pilóták 40 százaléka már több mint 10 éve dolgozik a légitársaságnál, az elmúlt öt hónapban pedig 172 új pilóta csatlakozott, akik a vállalat továbbképző programjainak köszönhetően gyorsított eljárással léphetnek rangot.

Az Emirates tovább folytatja pilótatoborzását, ennek első állomása egy regisztrációhoz kötött online tájékoztató, amelyet 2023. október 4-én, dubaji idő szerint 13 órakor (magyar idő szerint 11 órakor) tartanak, és amelyhez a pilóták mellett családtagjaik is csatlakozhatnak. Ezen kívül az érdeklődők nyílt napokon is részt vehetnek, ahol mindent megtudhatnak a pilótatoborzás folyamatáról, a képzési és karrier lehetőségekről, valamint beleláthatnak, milyen is az Emirates pilóták élete. A regisztráció az online tájékoztatóra, és a nyílt napokkal kapcsolatos bővebb információ az Emirates karrier oldalán érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek