Magyar légiutas-kísérőket vár az Emirates, őket is felkészítik majd a tökéletes megjelenésre

Az Emirates légiutas-kísérőinek megjelenése mindig kifogástalan, amelyhez ragyogóan üde arcbőrük, mindig elegáns frizurájuk és tökéletes sminkjük is hozzátartozik. Gondoltátok volna, hogy erről a légitársaság saját szépségközpontjának szakértői gondoskodnak? Nos, aki készséget érez magában, hogy a világ legjobb légitársaságánál dolgozzon légiutas-kísérőként, és ezt megtapasztalja, akkor gyorsan kell lépnie, hogy részt vehessen a következő toborzáson.

Egy karrier, amely a levegőben indul 

Májusban két hazai helyszínen is nyílt napot tart az Emirates, amelyen légiutas-kísérőnek lehet jelentkezni. A dubaji légitársaság toborzó csapata május 10-én a budapesti Courtyard by Marriott Budapest City Center hotelben ugyan már tarott egy toborzást, de aki erről lemaradt, és még késztetést érez magában, hogy megpróbálja, május 12-én megteheti a pécsi Corso Hotel Pécsben, ahol 9 órától várják a légiutas-kísérő karrier iránt érdeklődőket.

Luxus körülmények között dolgoznak a legénység tagjaiForrás: Duncan Chard/Emirates

A nyílt napon történő részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációra, de az érdeklődők már az eseményt megelőzően kitölthetnek egy jelentkezési adatlapot a cég karrieroldalán, ahol a kiválasztási folyamat követelményeiről és a juttatásokról is találhatnak információt. A jelentkezéshez ezen kívül csupán egy friss fotó és egy angol nyelvű önéletrajz szükséges. Azok, akik nem jelentkeztek online, személyesen a nyílt napokon is megtehetik. A pályázóknak akár a teljes napot a helyszínen kell tölteniük, a kiválasztott jelölteket pedig még az esemény napján értesítik a további tesztek és interjúk időpontjairól.

Ilyen a kifogástalan megjelenés az Emirates légiutas-kísérőinél, amely elvárás is egybenForrás: Emirates

A dubaji légitársaság olyan munkatársakat keres, akiknek szenvedélye a vendéglátás, valamint a személyre szabott, kifogástalan kiszolgálás. Mivel az Emirates számára a biztonság az első, az ideális dolgozó nemcsak magabiztosan végzi a fedélzeti kiszolgálás különböző feladatait, hanem mélyrehatóan ismeri a biztonsági eljárásokat, ezért a felvételt nyertek világszínvonalú képzésben részesülnek a légitársaság hipermodern dubaji oktatóközpontjában.

Az Emirates 2014 óta üzemeltet járatokat Budapestről, a magyar utazók június elsejétől már ismét napi járattal repülhetnek Dubajba, és tovább az Emirates hálózatán.

Kifogástalan megjelenésű styuvik

Az „Emirates Beauty Hub" exkluzív, csak az utaskísérőinek elérhető szolgáltatásait már több száz magyar légiutas-kísérő élvezheti, ez a szám pedig remélhetően hamarosan bővül, mert ahogy fent írtuk, a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága most ismét hazánkban toboroz. Az Emirates Beauty Hub, vagyis a légitársaság szépségközpontja több mint 18 ezer légiutaskísérőt szolgál ki Dubajban, méghozzá a hét minden napján.

Az exkluzív szépségközpontban szaktanácsadók állnak a légiutas-kísérők rendelkezésésére, hogy a legjobbat hozzák ki belőlükForrás: Emirates

A sminktanácsadáson túl a hölgyek és az urak teljeskörű képzésen vehetnek részt a bőrápolással, hajápolással, táplálkozással és az életmóddal kapcsolatosan is. Kiemelten fontos például, hogy miként hidratálnak, hiszen a hosszú repülőutak nagyon kiszárítják a bőrt. A szépségközpont szakértői – akik közül többen maguk is légiutas-kísérők voltak – előszeretettel ajánlják a rózsavizes permetet, amit a smink ellenére is az arcukra tudnak permetezni, fenntartva bőrük nedvességtartalmát.

Bőrápolással, hajápolással, táplálkozással és az életmóddal kapcsolatosan is kaphatnak képzéstForrás: Emirates

Az Emirates női utaskísérői számára előírás a smink használata, de ezen belül, ami mindenki számára kötelező, az az alapozó, a szempillaspirál és az „Emirates-piros" rúzs használata.

Ez utóbbinak azonban nincs se kötelező márkája, se színkódja, mivel a piros szín árnyalata nagyban függ az arcbőrtől. Nem kell azonban azt hinni, hogy csak úgy kerülhet valaki a légitársaság légiutas-kísérői közé, ha profi sminkes. Ahogy az egyenruhát, úgy az arcápolási, smink és hajápolási szakértelmet is az Emirates biztosítja munkavállalói számára. A kizárólag légiutas-kísérőknek fenntartott szépségközpontban a Dior luxustermékeit, valamint a fenntartható prémium hajápolási és -formázási márka, a Davines termékeit is kipróbálhatják, továbbá az Emirates Beauty Hub szakértői tanáccsal is szolgálnak, hogy melyik termékcsalád a legalkalmasabb a számukra.

Egy Emirates légiutas-kísérő kötelező sminkszettjeForrás: Emirates

Bár a női fedélzeti személyzet haja sosincs kiengedve – tarkó feletti kontyban viselik -, az egészséges és ragyogó haj így is elengedhetetlen, amihez hajtípustól függően szintén kapnak gyakorlati útmutatót. Méregtelenítő, hidratáló és intenzív regeneráló samponok, balzsamok, olajok, különböző hajápolók, hajformázók, szárítási technikák - ezekre nem csak a nőknek lehet szükségük. A légitársaság a férfi légiutas-kísérők esetén is lényegesnek tartja a megjelenést, amibe az elegáns frizurán túl a hidratált és irritációtól mentes arcbőr is beletartozik.

Egyéb előnyökkel is jár

Az exkluzív szépségközpont azonban csupán egy része annak a munkavállalói juttatási csomagnak, amelyet az Emirates utaskísérői igénybe vehetnek. Az Emirates-nél igazi multinacionális közegben dolgozhatnak a légiutas-kísérők, hiszen 160 különböző nemzetiséget képviselnek, nem véletlen, hogy már jelenleg is több száz magyar építi karrierjét a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságánál.

160 különböző nemzetiségű alkalmazott dolgozik a dubaji légicégnélForrás: Emirates.com

Az Emiratesnél komplex juttatási csomagot kínálnak, amely tartalmazza például az adómentes fizetést, a vállalat által biztosított ingyenes szállást Dubajban, világszínvonalú egészségügyi ellátást, valamint kedvezményes vásárlási és szabadidős programlehetőségeket.
(Forrás: airportal.hu, Emirates sajtóközlemény)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek